bakamedjessica

Direktlänk till inlägg 30 november 2014

Mina bästa lussekatter!

Av Jessica Andersson - 30 november 2014 20:31

Jag har bakat många lussekatter genom åren, vissa sämre och vissa bättre än andra!
Men i år hittade jag nog det bästa receptet någonsin. Aldrig fått så bra deg eller saftiga bullar!

Receptet är från Sophie som var med i Dessertmästarna förra året, och precis som hon skriver så behövs det verkligen ingen kvarg/kesella i degen för att dom ska bli saftiga.

Det viktiga är istället att ha i riktigt smör och även ett ägg eller två.  

Och som ni ser så är allt angivet i vikt istället för måttenheter - vilket överlag är bäst när man bakar.
Jag har inte i fullt så mycket mjöl som det står i receptet, utan testa er fram tills degen släpper från kanterna i maskinen.

Sen värmde jag även upp mjölken till i alla fall 25 grader så att jäsningen skulle gå lite snabbare. I receptet jäser degen längre eftersom mjölken inte är uppvärmd, så för att det ska gå lite snabbare helt enkelt så är det bara att värma upp mjölken en aning. Men det behöver absolut inte vara upp till 37 grader, räcker gott och väl med 25-30 grader bara!


Jag bakade heller inte ut bullarna direkt som hon gör i receptet utan lät degen jäsa till dubbel storlek innan jag knådade och bakade ut dom. För att sen få jäsa en andra gång.
Så testa verkligen det här receptet, hur bra som helst!

    


Jag testade även att göra en klippt saffranslängd - gick över förväntan! Fyllde den med en röra gjord på smör, mandelmassa, strösocker och lite vaniljsocker! Här kan du se hur man gör en längd! 

Du kan även kavla ut degen och göra vanliga bullar och fulla dem med den här fyllningen - supergoda!

 


Lycka till i julbaket!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica Andersson - 15 februari 2015 12:00

Besök = nybakat! Yes, så jag passade på att slänga ihop en Silviakaka! 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1,5 dl kallt vatten Glasyr: 150 g smör 1,5 dl strösocker 3 tsk vaniljsocker 2 äggulor Kokos Vispa ägg och...

Av Jessica Andersson - 4 februari 2015 16:50

Äntligen lite doft av bakning i lägenheten igen!   Har köpt två jäskorgar som jag självklart var tvungen att testa, så det fick bli sirapslimpa! Väldigt lätt bröd att baka, och suuupergott!   Ugn 200 grader 50 g rumstempererat smör 5 ...

Av Jessica Andersson - 20 december 2014 16:35

Vad gör man när sambon åker iväg en lördagkväll? JO man bakar såklart lite bullar! De bullar jag är allra bäst på - mina vaniljbullar! Det blev en och annan längd också!   Är osäker på om jag har lagt upp receptet på mina bullar här någon gång ...

Av Jessica Andersson - 18 december 2014 15:07

Det finns en sorts julgodis jag inte kan vara utan - mammas kola! Den har nog funnits varje jul så länge jag kan minnas! Men i år är faktiskt första gången jag testar att göra den själv - men det gick ju super! Problemet med den här kolan är att de...

Av Jessica Andersson - 16 december 2014 13:45

Ja ni.. Idag bemästrade jag chokladkaoset och lyckades skapa mina allra första praliner!Dessvärre så kommer jag inte dela med mig av hur jag gjorde dessa, för det blir alldeles för svårt att få med alla moment!Sen är dom ju långt ifrån perfekta, men ...

Presentation


Jag är en tjej på 23 år som är tokig i att baka! Här delar jag med mig av recept, tips och annat smått och gott!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards