Direktlänk till inlägg 30 november 2014
I år var jag på min första thanksgiving-middag någonsin! Hemma hos min kollega Sean, och det blev ett litet knytkalas där alla tog med sig nånting. Och vad ryckte jag åt mig snabbt som tusan? Jo, pajerna såklart!
Och det visade sig vara ganska lyckat!
Första pajen jag gjorde var en pecannöt-paj - kan ha varit den godaste paj jag ätit? Och för de andra som åt den också verkade det som!
Har aldrig ätit det tidigare så var lite skeptisk. Men det var så sjukt gott!
Jag hittade receptet på Jennys matblogg, och den är jätteenkel att göra! Det svåraste är väl i såna fall när man ska kavla ut degen, vilket jag föredrar framför att trycka ut den i formen.
Man lägger degen mellan två plastfolie-bitar. Sen kavlar du ut den tills den är större än själva pajformen, tar bort ena plastbiten och lägger den över formen och formar till den. Sen när du har fått till formen tar du försiktigt bort sista plastbiten. För att få en jämn kant på degen så tar du sen kaveln och trycker längs med kanten på pajformen så lossnar degen jättelätt! När pajdegen sen ska förgräddas så underlättar det att sätta lite folie runt kanten, då sjunker inte degen ner, utan du får en fin hög kant på pajen! (se bild)
Så där är mina tips när man ska baka den här pajen, annars är det bara att följa recepet rakt av!
Jag gjorde även en amerikansk äppelpaj, på den kommer det recept i ett annat inlägg!
Lycka till!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
|