Direktlänk till inlägg 15 februari 2015
Besök = nybakat!
Yes, så jag passade på att slänga ihop en Silviakaka!
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
Glasyr:
150 g smör
1,5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Kokos
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Vänd ner ingredienserna, vispa inte! Men se till så att alla mjölklumpar löses upp!
Smöra en rund springform och sockra sedan, eller ströbröd om ni hellre vill ha det.
Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min. När kakan börjar släppa från kanterna och få en gyllenbrun färg så är den klar!
Medan du väntar på kakan så du göra glasyren.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker och vaniljsocker och rör runt tills sockret har smält. Det är viktigt att inte ha så hög effekt på när du gör glasyren, för när du nu ska ha i äggulorna får krämen absolut inte koka! Då skär sig krämen och blir inte len och fin. Så ha i äggulorna och rör runt. Tag av från plattan och låt sen svalna.
När kakan är klar och har svalnat tar du bort den ur formen, häll på glasyren ut till kanterna, inte RUNT på kanterna, utan bara ovanpå. Strö sen över kokos. KLAR!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
||||
|